Optiek Léon

Materialen en CoatingenOnze glazen  zijn esthetisch, dragen comfortabel en worden geproduceerd met de meest geavanceerde productiemethoden volgens de laatste technieken.

Jarenlang was mineraal glas het aangewezen materiaal voor het vervaardigen van brillenglazen. Maar de consument stelde steeds hogere eisen. Men koos meer en meer voor lichtere, dunnere en meer comfortabeler brillenglazen. Op dit moment is er veel keuze in kunststof brillenglazen.

Nieuwe uitdagingen voor kunststof brillenglazen

Het hoge index materiaal heeft zeer veel voordelen. Naast de excellente optische kwaliteiten is dit glas lichtgewicht, dun, krasbestendig en voorzien van UV-bescherming. HOYA is erin geslaagd om de eigenschappen van de materialen nog verder te perfectioneren. Dit betekent dat deze kunststof glazen altijd aan de hoge eisen van de consument kunnen voldoen.

De kunststof materialen van HOYA:

Eyvia 1.74, dunste en lichtste kunststofmateriaal
Eynoa 1.67, het nieuwe veelzijdige materiaal
Eyas 1.60, premium kunststofmateriaal, geschikt voor glasbrillen
PNX 1.53, een betrouwbaar en schokbestendig materiaal, ideaal voor kinderbrillen en sport
CR 39 1.50, het basis kunststofmateriaal

 Coatingen

De 'finishing touch' voor optimaal comfort. De kwaliteit van een glas is optimaal wanneer de veredelingen perfect zijn geïntegreerd in het glas zelf. Een anti-reflectie coating is een bewerking die wordt toegepast om te voorkomen dat hinderlijke schitteringen van invallende lichtstralen het beeld verstoren. Daarnaast verbetert een anti-reflectie coating de visuele kwaliteit van het glas aanzienlijk. Er wordt een contrastrijker beeld verkregen omdat er meer licht door het glas wordt gelaten. Zowel uzelf als iemand anders ziet geen schitteringen meer in de glazen.

Wat betekenen coatingen voor u?

Anti-reflectie coating

Dit is een bewerking die wordt toegepast om te voorkomen dat hinderlijke schitteringen het beeld verstoren. Een anti-reflectie coating heeft zowel een modisch als een functioneel voordeel. Met een anti-reflectie coating is het mogelijk om de brildrager direct in de ogen te kijken, zonder daarbij last te hebben van hinderlijke reflecties. Voor de brildrager betekent dit dat er beter door de glazen gekeken kan worden, waardoor de visuele kwaliteit van het glas verbetert.

Vuil - Water - Vet afstotende coating

Deze coating fungeert als beschermingslaag van uw brillenglazen. De coating maakt de glazen glad waardoor vuil, vet en water geen kans meer krijgen om zich aan het basismateriaal te hechten. Een ander voordeel is dat waterdamp en regen niet meer aan de glazen hechten, waardoor ook tijdens deze omstandigheden een optimaal zicht gegarandeerd is.

Voor een optimaal gebruikscomfort zorgt de vuil - water - vet afstotende coating er bij het schoomaken voor dat dit sneller en eenvoudiger gaat.

Antistatische coating

Het is mogelijk om een coating te kiezen met een antistatische werking. Tijdens het schoonmaken van de glazen worden deze statisch geladen waardoor stof eenvoudig aan de glazen blijft hechten. Met een antistatische coating krijgt stof geen kans meer om zich aan de glazen te hechten. Het schoomaken gaat sneller en eenvoudiger.

Hardingslaag

De hardingslaag beschermt het glasoppervlak tegen kleine krassen en andere mechanische invloeden. Krassen geven vertekening in de glazen waardoor er een minder scherp beeld zichtbaar is. Een goede hardingslaag zorgt ervoor dat de glazen volledig transparant blijven en dat de laag net zo elastisch is als het basis materiaal.

Betrouwbaarheid

Door de optimale samenstelling van materiaal, hardlaag en anti-reflectie coating ontstaat er een perfecte hechting tussen het basismateriaal en de gewenste veredelingen. Het gevolg is een optimale duurzaamheid en de coatingen zijn beter bestand tegen hogere temperaturen.