Optiek Léon

Multifocaal en bifocaal


Komt het u bekend voor ...? Letters worden onscherp, vooral wanneer de verlichting minder goed is. Om te kunnen lezen, gaat u de tekst steeds verder weg houden. Dit fenomeen wordt presbyopie genoemd. Iedereen vanaf 40 jaar krijgt hier mee te maken.

Een multifocaal brillenglas is dan een oplossing. Dit geeft een perfect zicht op alle afstanden. Omdat de verschillende sterktes in het brillenglas in elkaar overlopen ervaart u geen hinderlijke overgangen meer bij het kijken van dichtbij naar veraf en vice versa.Een goed voorbeeld van de nieuwste generatie multifocale brillenglazen is de Hoyalux iD familie. Het ontwerp van dit multifocale brillenglas heeft unieke kenmerken. 'Balanced View Control' is daar één van. Dit principe zorgt voor een gecontroleerde en stabiele beeldverwerking. Vertekening van beelden wordt tot een absoluut minimum gereduceerd en het wisselen tussen veraf en dichtbij zien verloopt bijzonder soepel. Alles bij elkaar opgeteld zorgt dit voor een ongekende bewegingsvrijheid. Glazen uit de Hoyalux iD familie worden geproduceerd volgens FreeForm Design Technology, dit zorgt voor een optimaal contrast ook in het donker.

De voordelen van deze glazen op een rij:

Maximale gezichtsscherpte in iedere richting
Eenvoudig schakelen tussen veraf en nabij
Zelfverzekerd gevoel tijdens bewegen, minder schommeleffect
Volledige personalisatie mogelijk
Minimale vertekening
Tevredenheidgarantie

Bifocaal

Een bifocaal brillenglas corrigeert beelden zowel dichtbij als veraf, terwijl een trifocaal brillenglas ook nog een apart segment voor de middenafstand heeft.
De bifocale brillenglazen zijn te herkennen door de zichtbare leesgedeeltes, een half maantje, op het brillenglas.

Ondanks dat het ontwerp zeer pratisch is wordt dit type brillenglas tegenwoordig voor het merendeel vervangen door multifocale brillenglazen omdat deze laatste een rustigere overgang geven tussen het lees- en kijkgedeelte en een scherp beeld geven in het tussengebied.