Contactlenzen

Contactlenzen bieden uitkomst

Contactlenzen

Altijd een bril? Veel brildragers wisselen af met contactlenzen en dan is het prettig om ook voor contactlenzen terecht te kunnen bij uw vertrouwde opticien. Optiek Léon helpt u bij het aanmeten van de perfecte contactlens, heeft alles in huis om uw lenzen schoon en netjes te houden en adviseert u bij het dragen ervan. Gaat er iets mis? Neem dan altijd snel contact op met de contactlensspecialist, wij weten raad.

Contactlensspecialist

Bij Optiek Léon wordt u geholpen door een gediplomeerd contactlensspecialist, die op al uw vragen antwoord kan geven. Voor contactlenzen is namelijk een specialisatie vereist, want een lens direct op uw oog is toch echt wat anders dan een bril. Juist bij lenzen is het belangrijk dat de specialist de tijd voor u neemt, vertrouwd raakt met uw ogen en uw zicht. Zo kunnen wij u de beste lenzen aanmeten op een manier die veilig en verantwoord is.

Wie lenzen draagt, wordt uiteraard ook zélf een beetje contactlensspecialist. U doet uw lenzen zelf in en
uit, draagt zelf zorg voor het onderhoud en merkt zelf als eerste als er iets niet lekker zit. De contactlensspecialist van Optiek Léon geeft u een uitgebreide instructie, zodat u precies weet waar u op moet letten bij het dragen van contactlenzen. En het belangrijkste: u kunt altijd op ons rekenen als er even iets niet goed gaat.

Contactlenzen onderhoud

Voor contactlenzen zijn verschillende accessoires van belang, die u in staat stellen om de lenzen op de juiste manier te onderhouden. Denk daarbij aan een lenzenhouder, hulpmiddelen om de lenzen goed in te doen en uiteraard aan verschillende soorten lenzenvloeistof, met de ideale samenstelling om uw lenzen te beschermen. Uiteraard kunnen we u ook hierbij weer uitgebreid adviseren. Wij houden van ogen en helpen graag bij het gezond houden van de uwe.

Contactlenzen: hulp bij problemen

Zit uw lens niet goed? Twijfelt u soms bij het indoen of het uithalen van uw lenzen? Misschien is er niks aan de hand, maar het kan zeker nooit kwaad om bij Optiek Léon binnen te lopen. De contactlensspecialist ziet het doorgaans al snel als er iets niet goed gaat en kan dan direct een oplossing bieden. Juist bij lenzen, die u immers direct op uw oog draagt, is het van belang dat u kunt terugvallen op een contactlensspecialist die u kent en vertrouwt. Optiek Léon draagt zorg voor uw ogen!

Zoveel mensen, zoveel lenzen!

Daarom is het goed om te weten dat we bij Optiek Léon eerst kijken naar uw ogen voordat u lenzen krijgt!

We houden hierbij niet alleen rekening met de sterkte, maar ook naar de vorm van uw ogen zodat de contactlens zo goed mogelijk zit! We kijken samen met u hoe de lenzen bevallen voordat u beslist om voor een langere tijd lenzen te dragen.

Soms kan een aanpassing aan de lens voor een hele verbetering zorgen! Uiteraard staan we ook na de aanschaf van de lenzen klaar om u te helpen!

Onderhoud van contactlenzen

Het is eenvoudig contactlenzen te verzorgen. Let wel op dat u de instructies volgt zoals geadviseerd door uw contactlensspecialist.

Afspoelen:

• Spoel elke kant van de lens af gedurende vijf seconden met lenzenvloeistof die bij uw
contactlens past.
• Op basis van uw individuele traansamenstelling en draagschema, kan uw contactlensspecialist extra verzorging aanbevelen voor uw lenzen. Zoals het plaatsen van drie druppels van deze vloeistof op elk lensoppervlak en te wrijven gedurende twintig seconden vóór het afspoelen. Dit zorgt ervoor dat uw lenzen vrij zijn van vuil en aanslag.
Let erop dat u de routine volgt die uw contactlensspecialist adviseert.

Desinfecteren:

• Plaats uw lenzen in een schone lenshouder.
• Vul de houder met verse multi-purpose solution.
• Laat uw lenzen ten minste vier uur weken.

Nu zijn uw lenzen klaar voor gebruik.

Bewaren:
• Vloeistof nooit hergebruiken.
• Vervang uw lenshouder elke maand.

Inzetten en uithalen van contactlenzen

Inzetten en uitnemen van zachte contactlenzen is eenvoudig. Na een paar keer proberen, bent u een‘professional’. Hier zijn een paar tips om u te helpen.

• Was altijd uw handen met een milde zeep en droog ze met een pluisvrije handdoek, voordat u uw lenzen aanraakt.
• Reinig, spoel en desinfecteer uw lenzen, elke keer dat u ze uitdoet.
• Start altijd eerst met dezelfde lens, om vergissingen tussen rechter en linker lens te vermijden.
• Vergeet niet voorzichtig om te gaan met uw lenzen.

Het inzetten van de lens

• Spoel uw lenzen af met lenzenvloeistof, voordat u ze indoet.
• Zet een van de lenzen op de top van de wijsvinger van de hand waarmee u schrijft. Zorg
ervoor dat de lens op de goede kant ligt (de opstaande rand naar boven).
• Kijk recht vooruit. Trek het onderste ooglid naar beneden met de middelvinger van dezelfde hand.
• Trek het bovenste ooglid omhoog met de wijsvinger van de andere hand en kijk omhoog.
• Plaats de lens voorzichtig op het onderste wit van het oog.
• Haal uw wijsvinger weg en laat uw ooglid los.
• Kijk naar beneden en sluit even uw ogen. De lens zal zich centreren.
• Herhaal deze handelingen voor de andere lens.

Het uitnemen van de lens

• Misschien wilt u een bevochtigende oogdruppel gebruiken, vóórdat u uw lenzen uitdoet. Een of twee druppels in elk oog zal de lenzen bevochtigen waarna ze gemakkelijker zijn uit te doen.
• Kijk omhoog en trek het onderste ooglid naar beneden met de middelvinger van de hand waarmee u schrijft.
• Plaats uw wijsvinger op de onderste rand van de lens en schuif de lens naar beneden, naar het wit van uw oog.
• Knijp de lens licht tussen uw wijsvinger en duim en verwijder hem voorzichtig.
• Herhaal deze handelingen voor het andere oog.
• Als de randen van uw lens aan elkaar plakken, doe dan een paar druppels van een steriele zoutoplossing of multi-purpose solution op de lens en wrijf zachtjes tot de randen loskomen.

Wat zijn nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen.

De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen.

Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Voordelen

Zeer comfortabele manier van lenzen dragen
Hele dag scherp zien zonder bril of lenzen
Onderscheidend product
Hoog draagcomfort