Kinderbrillen

Kinderbrillen

Ook voor kinderbrillen kunt u bij Optiek Léon terecht. Bij brillen voor jonge kinderen verloopt het werk van de opticien net iets anders, maar wat hetzelfde blijft is de lol van het uitzoeken van een mooi montuur. Dat de bril mooi is, goed past, en met plezier gedragen wordt – het is voor een kind nog belangrijker dan voor een volwassene. Bij Optiek Léon kunnen uw kind en u erop rekenen dat we de tijd nemen en alle aandacht hebben voor de perfecte kinderbril.

Kinderbril & oogmeting

Bij jonge kinderen wordt de oogmeting niet door de opticien verzorgd, maar door de oogarts. Kinderen tot vier jaar worden gecontroleerd op het consultatiebureau, voor kinderen tussen vier en tien kunt u zich het beste door de huisarts laten doorverwijzen. De oogarts heeft alle kennis en kunde in huis om uw kind goed en volgens protocol te meten en kijkt ook grondig naar de medische aspecten. Op basis hiervan wordt bepaald welke glassterkte voor uw kind geschikt is en kunnen wij er bij Optiek Léon mee aan de slag.

Kindermontuur uitzoeken

Een bril dragen, volwassenen kunnen er al best moeite mee hebben, maar voor een kind is het helemaal wennen. De allereerste bril is lastig, maar ook daarna is het vaak een punt van zorg: die nieuwe bril, hoe gaat een kind daar mee om? Onze ervaring is dat het veel verschil kan maken als kinderen een montuur uit kunnen kiezen dat bij hen past. Bij Optiek Léon hebben we dan ook volop keuze uit kinderbrillen. We voeren het bekende merk Vingino.

Samen met uw kind bekijken we de brillen in de winkel en vertellen we over de mogelijkheden. Houdt uw
kind van een bijzondere kleur of hadden jullie zelfs al een bepaald model in gedachten? Dan kijken we samen in de catalogus en maken we er werk van. Een bril die goed past én goed staat, dat maakt het dragen ervan een stuk makkelijker. Juist als opticiens – en brillenliefhebbers – leggen we dat graag uit aan de nieuwe generatie.

Kinderbrillen repareren

Als kinderen echt gewend zijn aan hun bril, zul je zien dat ze nauwelijks nog merken dat ze er één ophebben… En dan is een ongelukje gauw gebeurd. Spelen hoort er nu eenmaal bij, bril of geen bril! Kom in zo’n geval zeker even langs bij Optiek Léon, want we kunnen een hoop repareren, zelfs al ziet het er op het eerste gezicht niet best uit. En in het ergste geval kunnen jullie in onze winkel een bril uitzoeken om voortaan voorzichtiger mee te zijn…