Oogmeting

De oogmeting, een belangrijk onderdeel binnen onze oogzorg

Oogmeting

Het heeft iets magisch: we zetten u uw nieuwe bril op en plotseling ziet u beter en scherper dan u lang hebt gedaan. Dat het geen magie is, maar wetenschap, heeft u tijdens de oogmeting wel gemerkt. Met vraag en antwoord vinden we samen uw sterkte en kunnen wij voor u de perfecte glazen vinden, waarmee uw ogen u weer geven wat ze te horen geven: een frisse blik op de wereld. En misschien toch een beetje magie, want de wereld is mooi.

Oogmeten bij de opticien

Kinderen worden nog door de oogarts gemeten, maar vanaf 12 jaar kan iedereen in principe bij de opticien terecht. Uiteraard komt het wel voor dat wij als opticien doorverwijzen naar de oogarts, want we gaan niet over één nacht ijs. In de dagelijkse praktijk is de oogmeting van Optiek Léon echter de basis waar we op kunnen bouwen. We stellen uw sterkte vast en kunnen u vervolgens de perfecte bril aanmeten.

Oogmeting: letters, rood en groen

Voor opticiens is een oogmeting routine – we tellen allang niet meer hoeveel we er al gedaan hebben bij Optiek Léon. Voor u is het daarentegen geen dagelijkse kost. De meting lijkt dan net een toneeltje: de letters die we u laten oplezen, de rode en groene filters…
Alles heeft natuurlijk een reden! De opticien gaat nooit over één nacht ijs. Door onze onderzoeken stellen we niet alleen vast welke sterkte nodig is, maar ook hoe u rustig kijkt en of er misschien een vertekening zit in wat u ziet (cilinder). Heeft u vragen tijdens de meting? Stel ze gerust, we houden van ons vak en leggen u graag uit wat we aan het doen zijn.
Bij Optiek Léon gebruiken we bij de oogmeting veelal de pasbril, omdat we daarmee heel precies kunnen zijn. Wij nemen echt de tijd voor uw ogen en kunnen daardoor ook resultaat „achter de komma” bereiken. Voor ons is dit het mooiste aan ons vak: nauwkeurig vaststellen wat er scheelt, zodat u daarna met zo’n gemak door uw glazen kijkt, dat u haast vergeet dat u een bril op heeft…

Oogmeting door de specialist

De opticien kijkt verder dan alleen maar die letters en bolletjes. Bij Optiek Léon nemen we ook de tijd voor het binoculair onderzoek, waarin de samenwerking van uw beide ogen centraal staat. Die samenwerking brengen we in kaart tijdens een fixatie-disparatieonderzoek. Ook een oog dat „scheef staat” kan namelijk worden bijgestuurd. We meten, als dat de oplossing is, een prisma aan. Maar welke oplossing de beste is, hangt echt van uw ogen af, daarom is zorgvuldig onderzoek zo belangrijk!

Oogmeting inplannen

Een goede oogmeting kost tijd. Die tijd maken we dan ook voor u, dat is waar Optiek Léon voor staat. Die tijd is nooit verspild, wat wij tijdverspilling vinden is dat u naderhand terug moet komen omdat u toch niet helemaal lekker kijkt… Dat kunnen we voorkomen met een zorgvuldige meting waarbij uw ogen al onze aandacht krijgen. Een oogmeting kunt u om deze reden het beste vooraf inplannen, dan kiezen we een moment dat voor ons allebei goed uitkomt.