Cazal

Cazal

Een favoriet van Optiek Léon: Cazal. Dit is tijdloos design dat heerlijk karakteristiek is, herkenbaar en een tikje brutaal. Echt een merk voor de liefhebber van stoere, uitgesproken brillen.

Cazal: ontwerpen van Cari Zalloni

De monturen van Cazal hebben hun kenmerkende design te danken aan de Oostenrijkse ontwerper Cari Zalloni (1937-2012). Geboren in Athene, half Grieks en half Italiaans, veroverde deze eigenzinnige designer de Oostenrijkse en Duitse brillenmarkt met ontwerpen die duidelijk „anders dan anders” waren – en gebleven zijn. Uiteindelijk veroverde Zalloni dus ook Anna Paulowna, de brillen van Cazal zijn een vaste waarde in onze collectie.

Cazal heeft z’n bekendheid mede te danken aan de muziekindustrie, want zijn brillen werden een geliefd accessoire van bekende hiphopartiesten en vonden zo hun weg naar posters, albumcovers en concertzalen. Het onderstreept het onderscheidende karakter van Cazals ontwerpen: ze zijn stoer, stralen een beetje branie uit, en worden met zichtbaar plezier gedragen door de echte brillenliefhebber.

Cazal bij Optiek Léon

In onze winkel in Anna Paulowna kunt u de ontwerpen van Cazal zelf bekijken en op uw neus zetten: hoe staat ú met zo’n montuur? We adviseren u graag over de mogelijkheden van deze modieuze monturen. Optiek Léon houdt net als Cazal van een eerlijke en directe aanpak, zo Noord-Hollands zijn we wel, dus reken op eerlijk en goed stijladvies én op brillen waar u een statement mee zult maken!